lördag 19 januari 2008

UFC 80 på TV4 sport ikväll

TV4 sport sänder UFC 80 ikväll, sändningsstart 22:00. Galan känns mest som ett mellanspel, men det är ändå två höjdarmatcher och dessutom en svensk, så det är klart värt att se (odds från Nordicbet).

BJ Penn - Joe Stevenson (1,35 - 2,90)
BJ Penn är definitivt en av världens tre bästa teknikmässigt, och verkar ha styrt upp konditionsträningen inför den här matchen. Stevenson är en riktig hårding, bra brottare och kommer alltid taggad inför matcherna.

En laddad BJ Penn vinner den här matchen 95 procent av gångerna, en mindre laddad Penn vinner runt 75 procent av gångerna - sett till hur han bollade med Hughes fram tills han skadades/fick slut på ork. BJ har redan börjat prata om returmatch mot GSP och att byta viktklass, vilket oroar, men jag hoppas att BJ kommer in och visar precis hur bra han är genom att utklassa Stevenson i stående fighten och vinna via någon märklig strypning - gärna en gogoplata. Fint odds på Penn.

Gabriel Gonzaga - Fabricio Werdum (1,37 - 2,80)
Gonzaga gjorde raketkarriär på att knocka Mirko, och hade egentligen inte imponerat alls fram tills dess. Mot Couture såg han bra ut, men bryter man näsan vid en nertagning så är det uppenbart att man nog har bättre dagar att köpa lotter på.

Werdum är klart bättre än sitt facit - vinster mot Roman Zentsov, Aleksander Emelianenko, Alistair Overeem och Jon Olav Einemo imponerar, och att förlora mot Antonio Rodrigo Nogueira, Andrei Arlovski och Sergei Kharitonov är definitivt inget att skämmas över. Dessutom vann han mot Gonzaga första gången de möttes.

Werdum är kraftigt underskattad av de allra flesta, och så även av spelbolagen, uppenbarligen. En taggad Werdum har åtminstone 50 procent chans att vinna den här matchen - då gissningsvis på någon form av sen TKO efter att Gonzaga tröttnat. Bra odds på Werdum.

Per Eklund - Sam Stout (2,70 - 1,40)
Eklund blir alltså förste svensk att gå en UFC-match, och han får rejält motstånd direkt, så en vinst skulle kunna innebära intressant matchning framöver. Jag tror att han förlorar, men förhoppningsvis gör han en bra match och undviker skador.

En vinst för Eklund skulle dessutom kunna innebära mycket bra publicitet för MMA i Sverige då han verkar sympatisk och vältalig. På samma sätt skulle en otäck (T)KO-förlust kunna innebära mängder med usel publicitet, så jag håller sannerligen tummarna för honom.

Det ska dock noteras att Eklund bara är på "preliminary card", så det krävs några snabba avslut i huvudmatcherna och att Eklunds match är skaplig för att vi ska få se den under sändningen.

22:00 på TV4 sport, alltså.

Inga kommentarer: