tisdag 8 januari 2008

Kreationistfältpaleontolog står upp för Noa

"Världens ende kreationistfältpaleontolog" börjar budgivningen på 60 000 dollar gällande det massiva kranium han grävt fram.

Som bonus till det får han dessutom gissningsvis god reklam för sitt fossilmuseum, som står upp för att Bibelns version av historien är mer korrekt än vetenskapens.

Ett exempel på detta är:

Q. Do you think Noah took dinosaurs on the ark?
A. Absolutely. We can show you why.

Jag hittar tyvärr ingen djupare förklaring på hemsidan, men jag förstår inte heller riktigt varför de tycker sig behöva backa upp en historia där Noa vid 600 års ålder stuvade på sju par av jordens samtliga rena djur och ett par av de orena (jag gissar att dinosaurer räknas till orena djur eftersom de inte nämns uttryckligen i 3 Mos 11:1, vilket måste känts som en lättnad för Noa om nu museets version stämmer) på en 125 meter lång, 25 meter bred och 15 meter hög båt och tillbringade ett år och tre månader på båten medan resten av världen gick under.

Som parentes kan nämnas att Noas far Lemek tragiskt nog var bortgången sedan fem år när floden översvämmade jorden, så han fick aldrig uppleva när Noa blidkade Herren genom att offra djur från alla rena arter på den precis torkade jorden, men han fick åtminstone uppleva att bli farfar till tre pojkar vid 682 års ålder.

(Ursprungshistorien via The Great Beyond.)

Inga kommentarer: