torsdag 10 januari 2008

Ron Pauls nyhetsbrev

Ron Paul kommer inom kort intervjuas på CNN angående de rasistiska, homofoba och konspirationsteoretiska nyhetsbrev som skrivits i hans namn.

Jag måste säga att jag spontant har svårt att se att han personligen skrivit breven, då (precis som Mattias Svensson skriver) Ron Paul står upp för andra obekväma åsikter - som guldmyntfot, drogliberalism och avskaffande av inkomstskatten.

Att bemöta sådana här anklagelser är en ädel balansgång, och jag tror inte att det räcker med att falla tillbaka på att han prisat Rosa Parks och Martin Luther King, så jag hoppas att han väljer linjen att han inte hyser några sådana åsikter som uttryckts i nyhetsbreven och att hans åsikter går att läsa i partiprogrammet, och sedan trycka på att hans politik går ut på att flytta makten till individen, just för att människor med obehagliga åsikter inte ska kunna påverka andras liv.

Ron Paul är som tidigare nämnt långt ifrån perfekt, men han är intressant, först och främst för att han så rakryggat står upp för sina åsikter, men även det faktum att han är 72 år gammal, har varit gift i 50 år och är sympatiskt lugn när han framför sitt budskap passar perfekt ihop med hans åsikter.

Inga kommentarer: