söndag 20 januari 2008

UFC 80 - action!

Ja, vissa matcher må ha saknat tekniska bragdnummer, men det var hejdlös action i de allra flesta matcherna.

Per Eklund förlorade som väntat, men mestadels på grund av usel strategi - en naturlig följd av att ständigt ödsla energi på att leta nertagningar från två meters håll är att man får ta igen sig på något sätt, och då buar publiken och ronder förloras. Inte särskilt bra för Eklunds varumärke, men han gick åtminstone relativt omärkt ur matchen och media får därmed vänta ett tag till på att såga sporten.

Werdum gjorde precis vad jag hoppades på mot Gonzaga, även om Gonzagas låga sparkar såg skrämmande hårda ut inledningsvis. Werdum står tydligen på tur för en titelmatch, så det är bara att hoppas att Nog slår Sylvia - Werdum mot Sylvia skulle bli en ointressant poängseger för Sylvia hundra gånger av hundra.

BJ Penn utklassade som väntat Stevenson, och slutresultatet var definitivt inte vackert. Domaren borde brutit tidigare, men det var uppenbart att matchen var på väg att ta slut, så de lät BJ sätta dit strypningen. Imponerande av BJ, och jag tror att han kommer bolla med Sherk på ungefär samma sätt. Därefter har Dana lovat honom ett returmöte med GSP, och det kommer bli riktigt intressant.

Förlust för Eklund, sen TKO för Werdum och tidig stryning för Penn alltså, precis som tippat.

Eklunds match:

Inga kommentarer: