onsdag 23 januari 2008

Öga för öga, tand för tand, fast tvärtom

Isobel Hadley-Kamptz skriver i Expressen om den svårt MS-sjuka Susanne Eriksson, som upptäckte att cannabis hjälpte henne att leva ett drägligt liv - krampanfallen minskar, hon kan sova hela nätter och får matlust - och därför började odla själv.

Det odlandet har nu givit henne ett års fängelse vid Hinseberg, och Johan Hedin har redan skrivit så bra om svenska straffskalor att jag helt enkelt plankar rakt av:

Ett annat brott som också gav ett års fängelse var detta: En två veckor gammal bebis kommer in på Astrid Lindgrens barnsjukhus med "omfattande skallbrott på båda sidor av skallens ben, flera färska blödningar i hjärnvävnaden, bruten högerarm, brutet nyckelben, brott på högra lårbenet och båda skenbenen. Enligt den läkare som undersökte barnet tyder skallfrakturerna på kraftigt trubbigt våld direkt mot huvudet - troligen vid fler tillfällen än ett."

En 35-årig man har använt tillhygge och slagit och slagit och slagit ett spädbarn tills det inte lät mer. Men han fick sitt straff. Samma straff som den 38-åriga MS-sjuka kvinnan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Protestlista upprättad i norge.

http://opprop.no/opprop.php?id=riksson