onsdag 13 februari 2008

Lidl vinner, så det är fel på folk

Aftonbladet skriver om att Lidls vaniljglass sopat banan med övriga glassar, även betydligt dyrare konkurrenter. Så enligt lagen om Lidl måste nyheten vinklas om.

Alltså är det fel på folk eftersom de föredrar att glassen "har så len och rund konsistens att den smeker munnen", har fyllig smak och ser vaniljig ut - dessutom är den billigast på marknaden - istället för att fokusera på innehållsförteckningen, och Aftonbladet länkar även till frågan "Är det viktigt att maten är naturlig?".

Jag vet att Eisstern Bourbon-Vanille är tillräckligt bra för att få folk att åka till Lidl enbart för att köpa den, men i mitt tycke är Gelatelliglassarna ännu långt mycket bättre (de finns dock inte i enbart vanilj).

6 kommentarer:

Anonym sa...

njä.. de har inte tesat haagen Dazs vaniljglass än.. thats real ice cream!

Anonym sa...

Generationer av "syntetisk" glass har gjort att nästan ingen har upplevt "riktig" glass tillverkad på äkta råvaror. Så vi är inte van med smaken av äkta vara. Men vi kan vrida tillbaka smak och luktsinne genom att läsa innehållsdeklarationen bättre och börja inhandla så naturtrogen det går. Gäller inte bara glass utan ALLA livsmedel.

NonTelly sa...

Vad finns det att vinna i att vrida tillbaka smak- och luktsinne?

Anonym sa...

Lite lustigt att de klagar på smörolja, som är ett annat namn för skirat/klarat smör (måste kallas smörolja i innehållsdeklarationer).
Sedan framgår det inte vilket emulgerings-, stabiliseringsmedel, och färgämne som ingår i Lidl-glassen, det bara klagas på att de ingår. Även de kan vara högst naturliga och traditionella ingredienser. Med tanke på vilka dåliga kunskaper reportern verkar ha och hur dålig hon kollat upp annat är det väl inte alldeles otroligt.
(För er som aldrig lagat mat: skirat smör är smör som man smält och skiktat bort mjölksocker och mjölkprotein från. Jättegott! speciellt till sparris och andra grönsaker. Är lätt att göra själv, men finns även att köpa färdig som är garanterat fri från laktos, för de som inte tål det. Går också att hitta under det indiska namnet: ghee.)

Anonym sa...

Glömde säga att skirat smör tål mycket högre temperaturer än vanligt smör. Så det går att fritera i, väldigt onyttigt, väldigt gott ;)

Biggles sa...

Jag blev nyfiken på den här Lidlvaniljglassen eftersom dom skryter om att den vunnit Aftonbladets test ("överlägset"), men jag måste säga att jag blev lite besviken på den. Inte så att den smakade illa, men den föll mig inte riktigt i smaken. Den där lenheten gillade jag inte heller. Jag föredrar GBs gammaldags eller Sias vanilj. Håller dock med dig om att Gelatelliglassarna är väldigt goda!