tisdag 11 december 2007

Lidl - ett köttfärsföredöme

Samtliga jag pratat med kände till att köttfärs märks om, och det är ju inte direkt så att debatten aldrig lyfts tidigare. Således märkligt att debatten hamnat i det här tonläget trots ingen ens blivit sjuk.

Märkligt också att alla bilder visar fabrikspackad köttfärs trots att debatten gäller butikspackad köttfärs.

SvD är dock tydliga när de skriver att "Ica får sällskap vid skampålen av Axfood och Coop". Ett annat sätt att skriva det skulle kunna vara: "Samtliga butiker utom Lidl fuskar med köttfärsen". De har nämligen ingen butikspackad köttfärs, men Lidl fungerar som bekant enbart som negativt jämförelseobjekt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag köper alltid köttfärs på Lidl, helt OK och hermetiskt tillslutet vid källan. Håller några dagar längre. Jag har +1 grad i kylen och då håller färsen upp mot en vecka.

Heja Lidl.

Joakim sa...

Fusket är spritt inom köttindustrin. När jag pluggade jobbade jag extra på ett företag i slakthusområdet stockholm. Då vi nätat julskina för det årets jul kom det in gammal skinka från förra året, det vill säga över ett år gammalt. Detta kött var grågrön och luktade riktigt illa. Det styckade man upp i små bitar, rökte för att sedan skicka ut i butik igen. Så till er där ute, ät INTE "helgskinka"...