söndag 10 februari 2008

DDR-diet

Resultat 1 - 10 av ungefär 13 400 vid sökning efter "ddr diet".

Så vad innebär då DDR-diet - saltgurka och kaffesurrogat? Barkbröd, surkål och rovor? Nä, Dance Dance Revolution.

Finkelstein nämnde det i den tidigare länkade intervjun, men det är något som är värt mer fokus. Många tycker att det är roligt att spela tv-spel och många tycker om att röra på sig - med teknikframstegen, fri företagsamhet och människor med förmåga att tänka utanför lådan slås detta ihop och folk går ner i vikt alldeles utan att späka sig.

NBC4 skriver om att sjukhus nu provar att använda Nintendo Wii som en del i rehabilitering, och att det verkar fungera över förväntan. Men inte nog med att det kan användas som rehabilitering - det kan även vara ett suveränt verktyg för att hjälpa utveckla unga hjärnor och förhindra åldrandet av gamla.

Det kan även föra generationer närmre varandra; gemene tioåring tycker gissningsvis inte att det är särskilt roligt att sitta och titta ut genom fönstret i några timmar med gammelmormor, men att boxas mot henne är något helt annat, och det kan dessutom göras hemifrån.

Teknikframstegen ger oss alltid rikare liv, mer fritid och mer möjligheter - det är viktigt att aldrig tappa det perspektivet.

Inga kommentarer: