onsdag 28 mars 2007

Rätt tänkt, Lidberg - OS-guld först, MMA sedan

SvD rapporterar att Martin Lidberg (länk till märklig homoerotisk highlight) nu tänker göra ett nytt försök att pryda samlingen med ett OS-guld. Förhoppningsvis passar han dessutom på att ta ner sin numera dansslimmade kropp en viktklass för att slippa matchas mot Jimmy.

Därifrån har han sedan god valfrihet mellan att gå i UFC:s lätt tungviktsklass eller mellanviktsklassen. Och har han ett OS-guld i bagaget kommer han med all sannolikhet att kunna tjäna riktigt fina pengar på matchen. Se bara på Karam Gabers (guld i brottning 2004) enminutsmatch mot Kazuyuki Fujita, vilken gav honom runt en miljon dollar, eller Hidehiko Yoshidas (guld i judo 1992) match mot Naoya Ogawa (silver i judo 1992), där båda deltagarna fick runt två miljoner dollar. Matt Lindland (silver i brottning 2000) marknadsförs fortfarande med sin OS-medalj trots mäkta imponerande MMA-karriär.

För glöm inte att Lidberg hade en bokad MMA-match (med märkliga regler) mot Gary 'Smiler' Turner i Globen för inte särskilt länge sedan (matchen bokades av då Lidberg skadade knät). Jörgen Kruth har dessutom sagt sig vara imponerad av Lidbergs allmänna kampsportsfärdigheter, och han gjorde tydligen bra ifrån sig under K-1-träningen, så jag hoppas nu verkligen att Lidberg sopar hem ett OS-guld (även om jag inte tror att han har särskilt goda chanser gällande det) och sedan vinner såväl miljoner som mästerskapsbälten i MMA.

Han skulle helt enkelt bli den perfekte MMA-ambassadören.

1 kommentar:

Mattias S. sa...

Ja, fan, hoppas hans kropp håller och att han satsar rejält på OS.
Det känns lite som han inte har samma hunger längre, hans dröm gick i uppfyllelse med VM guldet. Men jag hoppas jag har fel.

Och det vore sanslöst kul om han gjorde en lika hård satsning på MMA sen efter OS.
Han har tränat thaiboxning när han var yngre och som du säger så var Kruth impad av hur snabbt han lärde sig.