torsdag 15 mars 2007

Åsa Sandell tillbaka i ringen?

SvD rapporterar att Åsa Sandell har fått en ny match inbokad. Hon är långt ifrån Sveriges bästa damboxare, men hon är vältalig och sympatisk och alltså precis vad svensk boxning behöver förebildsmässigt, så kul att se henne i ringen igen.

Hennes nästa motståndare, Dakota Stone, har åtta vinster, fem oavgjorda förluster, och bör alltså vara ett stadigt kliv uppåt jämfört med slagpåsen Tiffany Carter, som ändå på något outgrundligt sätt lyckades ha vunnit samtliga fyra proffsmatcher inför mötet med Sandell.

Stones motståndare hade ett sammanlagt facit av 94 vinster, 12 oavgjorda och 77 förluster när hon mötte dem, vilket inte är alltför illa. De motståndare hon slagit hade dock ett sammanlagt facit av 25 vinster, 4 oavgjorda och 52 förluster, vilket är klart mindre imponerande.

Sandells facit hittills är 5 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster. De sammanlagda motståndarna hittills hade 46 vinster, 10 förluster och 1 oavgjord, vilket tyder på riktigt bra motstånd. Ali och Egbunine (som båda vann på TKO mot Sandell) står dock för 32 av de vinsterna. De fem motståndare Sandell besegrat hade ett sammanlagt facit av 7 vinster, 1 oavgjord och 7 förluster, så det har varit mycket oprövade kort för henne hittills. Hon har dessutom haft turen att undvika att springa in i oprövade blivande storstjärnor. Stone sprang dock in i en grön Ann Wolfe det första hon gjorde.

Hittills har såväl Stone som Sandell i stort sett förlorat så fort de mött skapligt motstånd, så de är helt enkelt inte bättre än medelmåttor, men jag tror att Sandell kommer ta tillfället i akt att glänsa på hemmaplan. Hon har exakt samma längdfördel som mot Ali - sju centimeter, så förhoppningsvis kan hon använda jabben effektivt även här och gå mot poängseger (Stone verkar svårstoppad). Om nu galan blir av, vill säga.

Och inför treminutersronder i damboxning, pronto.

Inga kommentarer: