lördag 24 mars 2007

Föga förvånande

Föga förvånande siktar Mona Sahlin nu på det säkra kortet droger, vilket jag antog här.

Och som hon säger - många testade, två blev missbrukare. Om inte hasch/marijuana/whatever funnits - hade då de två helt enkelt stannat vid att nöja sig med ett glas rött till fredagssteken?

Jag antar att S kommer med en skolturnékampanj inom någon månad då det är den absolut tryggaste vägen till positiva reaktioner och mittuppslag. Vad kampanjen kommer heta? Jag tippar på: "Vi bryr oss".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så konstigt att just Mona har varit med om det klassiska scenariot man hört sen man var liten. Ett gäng kompisar provar hasch, två blir fast i ett beroende.. och dör!? Good luck att dö av cannabis. Kan hon inte vara ärlig istället och berätta hur det egentligen var, då skulle jag få förtroende för henne, istället för att bara tycka hon är en medioker politiker som försöker vinna tonårsmammors röster. Give up!

nilo sa...

Exakt. Hur var det nu igen, man måste röka ungefär 40 kilogram hasch på en och samma dag för att närma sig en dödlig dos, nåt sånt? Sahlin kunde väl åtminstone kollat up faktan bakom cannabis och dödlighet innan hon fabrikerade ihop en hisotria som hon berättar för hela Sverige.

Anonym sa...

Hur många politiker har inte berättat samma ljuva saga, om hur de som unga och dumma provat cannabis med några vänner en gång, absolut bara en gång, vilket dom mådde dåligt av, och aldrig provade igen. Alla andra vännerna dog en våldsam död. Komiskt

Anonym sa...

Sådana grodor som Mona svänger sig med kam man endast hitta i Sverige. Min Far var storkonsument utav Alkohol och Tobak (han dog vid 49 av lungkancer) men dessa droger skulle väl aldrig "folkets Mona" säga nåt om, de e ju liksom inkomster från Tobaks-skatt, Alkohol-skatt å Spel-skatt som pröjsar för Monas tokiga hårfärger (här kan man annars snacka om GIFT...) näe kasta dig på brajet bara Mona, Staten förlorar ju fett me deg när man röker sig lugn så drick en öl å va som alla andra...

Anonym sa...

Det är alltid komiskt att se när oerfarna politiker uttalar sig om cannabis. Det är lätt att ignorera det faktum att flera länder/stater i Europa och USA har infört antingen lagar om avkriminalisering eller legalisering av cannabis, medan sverige dröjer kvar i den stora lögnen om "dödsdrogen".

Den svenska regeringen (Höger eller Vänster, spelar inte riktigt någon roll) är så oerhört falsk att det är sorgligt. Å ena sidan kastar man skit på en växt som otaliga gånger bevisats vara i stort sett ofarlig (Ja, de flesta, om inte alla rapporter visar att den stora kampanjen mot Cannabis i USA har byggt på en enda stor lögn, och att Cannabis är mindre farligt än både alkohol och tobak), men i hemmet super man till och röker cigaretter som om det vore hur lugnt som helst.

Det är väldigt synd att ett så liberalt och fritt land som Sverige fortfarande blundar för sanningen; jag som hade hoppats på en mer liberal politik i framtiden.

Nä, det blir väl att flytta till England, Holland, Schweiz, Tyskland, Belgien, Frankrike eller vilket annat land som helst som synat den stora bluffen (eller åtminstone är på väg i den riktningen), där man kan röka i fred.

Ett passande uttalande av en person av hög position som propagerade mot Cannabis i USA på 70-talet:

"Smoking Cannabis will turn you into a Mexican."