torsdag 29 mars 2007

Internet är skoningslöst mot bedragare

Kampsport har alltid varit mytomspunnet - det är nervcentra hit och shaolinmunkar och ki-krafter dit. MMA:s genomslag har dock rensat upp i stora delar av det träsket - hade det varit effektivt med mystiska tekniker hade sådana dominerat sporten fullständigt. Nu är dock avsaknaden av sådana tekniker total inom sporten - alltså är sådana tekniker inte särskilt effektiva.

Vissa som växte upp med ninjor och snurrsparkshjältar tror dock helt enkelt att det är sådant som funkar, och betalar därför multum för att lära sig sådant. Och där det finns pengar finns det oftast någon som cashar in.

Och eftersom internet och Youtube blivit så makalöst populärt, varför inte försöka ragga kunder via den kanalen genom att lägga ut videor på några träningspass?

Därför.

För vidare studier i området mystikkampsport kontra mer traditionell kampsport finns en (tragisk) video där en gammal ki-mästare accepterar en utmaning här, en video där Tom 'Human Stun Gun' Cameron prövar lyckan på ett BJJ-gym (där bland annat Stephan Bonnar tränar) här, och en video där bland andra Genki Sudo (highlight av honom här) testar ki-fokuserares förmåga att klara slag mot struphuvudet och skrevsparkar här.

Inga kommentarer: