onsdag 14 mars 2007

Mona Sahlin - hyllad i media, omtyckt av ingen

Det var till och med en hel del tveksamhet uttryckt i media inför Mona Sahlins tillträde, vilket borde betyda att det var orkan innanför de socialdemokratiska väggarna.

Nu har dock de flesta accepterat att Sahlin kommer väljas, och tvingas därför agera som att allt är alldeles prima. Men måste de verkligen ta i så angående hennes förträfflighet?

Jag träffar dagligen drösvis med vänsterväljare, varav en stor majoritet socialdemokrater. Jag har ännu inte hört ett positivt ord om Sahlin - inte ett enda positivt ord. Inte ens när jag någon gång försökt klämma ur någon några goda sidor hos Sahlin har jag fått respons.

Nu vet jag att Sahlin inte var förstavalet, och jag vet inte vem de skulle valt för folklig acceptans efter att Margot Wallström tackade nej. De jag frågat har mest sagt att det inte funnits några bra alternativ, men Thomas Bodström har nämnts, och faktiskt även Lars Danielsson. Så det var onekligen svart på socialdemokraternas avbytarbänk.

Jag tror att Sahlin kommer leda socialdemokraterna till det sämsta valet i modern tid, och skulle sverigedemokraterna hålla sig från att krascha skulle de mycket väl kunna stjäla en bra drös av de rösterna, tragiskt nog. Annars tror jag att miljöpartiet och centern blir de som främst tar röster ifall dagens trender håller i sig.

Det ska däremot bli väldigt intressant att se vilka ämnen hon väljer att fokusera på, och hur de andra partierna bemöter henne. Det ska också bli intressant hur dels hon och dels de andra hanterar hennes förflutna.

Britta Svensson om Mona Sahlin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sossarnas val av partiledare påminner mycket om de "fria valen" man förut hade i kommunistiska östländerna. Där hade de också bara EN att välja på.

Robban sa...

Om Sahlin ska stoppa raset i (S) partiet sa maste dom gora en helomvandning. Hon maste forst erkanna att dom ljugit forut om hur det star till i sverige, dom har ljugit om allt ifran arbetslosheten till brottsligheten, kostnader, mm. Att erkanna att dom ljugit forut kan ju oka sossrnas ras, det kan alternative radda fortroendet for sossarna aven om det ar en mycket svar uppgift.