söndag 25 mars 2007

Kassettband säljer också dåligt numer

Det finns de som bygger vindskydd och de som bygger väderkvarnar. Musikbranschen tillhör den kategorin som slår ihjäl dem som ens tänker på att bygga väderkvarnar.

Och jag förstår dem. Vi lever i en värld där tekniken skenar fram, och samtidigt som närmast en hel världsbefolkning varje dag vaknar upp till ny teknik som förbluffar dem blir det varje dag en bra mängd människor som vaknar upp och märker att världen sprungit ifrån det de producerar. Och det är naturligtvis aldrig kul att upptäcka att man inte är önskad i samtiden - särskilt inte när man tidigare gjort massmiljardvinster utan att egentligen någonsin ens behövt anstränga sig.

Men i den situationen är EMI, Bert Karlsson och tusentals andra skivbolag. Problemet är inte fildelning eller folks snålhet - problemet är att musikbranschen försökt att med förbud och straff kuva utvecklingen, och då hamnat i en position där de försöker försvara en teknik som känts rejält ålderstigen i bortåt tio år istället för att från början ha försökt försvara marknadsandelar genom att till lägst pris och på bäst sätt erbjuda tillgång till nutiden - nerladdningsbar musik.

Musikbolagen av idag kraschar och brinner, och de har förtjänat varje sekund av plågan med råge. Marknaden har talat - ni behövs helt enkelt inte längre.

Inga kommentarer: