lördag 9 augusti 2008

Världens sämsta film

Ben & Arthur (officiell hemsida) snittar 1,4 på IMDB, vilket resulterar i en förstaplats på Bottom 100.

Själva grundfrågan kring vad som karakteriserar världens sämsta film är i mitt tycke intressant, då usla filmer ofta får en kultstämpel och därför får tillräckligt många höga betyg för att ryckas upp från åtminstone bottenplatsen - som bör vara i stort sett lika svår att nå som förstaplatsen på Top 250.

Ben & Arthur handlar om ett homosexuellt pars bekymmer kring giftermål, och jag anar att taggen gay marriage är ett gott hjälpmedel i kampen om bottenplatsen, då den gissningsvis lockar förhållandevis många att reflexmässigt klicka i en stjärna.

Filmen är naturligtvis fullständigt häpnadsväckande urusel enligt alla etablerade kriterier, men kommer i mitt tycke inte i närheten av exempelvis Phat Girlz plågsamhet. Scenen med vigvattnet är dessutom den roligaste filmscenen på mycket länge, och dialogen är ständigt fascinerande.

Någon public service-hjälte (som för övrigt lagt upp en mängd filmer med homosexuellt tema, ifall någon nu skulle intressera sig för sådant) har lagt upp filmen i sin helhet - uppdelat i 12 delar - på Youtube, så mitt tips är att passa på att avnjuta ett sådant episkt nedslag i filmhistorien medan tillfälle finns (noterbart att av de 10580 som sett del 1 så orkade bara 857 till del 5):

(Direktlänk)

Inga kommentarer: