Tillhör du den skara människor som med alldeles för jämna mellanrum står frågande inför vad skillnaden är mellan "bäst före" och "sista förbrukningsdag", hur du ska hantera rester, hur mycket mat det egentligen går åt till en matlåda och som aldrig riktigt fått kläm på hur frysen egentligen ska användas?
I England har de full förståelse för din situation och har rullat ut ett pilotprojekt - via Daily Mail:
In a trial in six local authorities across Herefordshire and Worcestershire, the officials have been recruited on full-time contracts to visit an estimated 24,500 homes dispensing dietary advice and tips on how best to reduce the estimated one-third of all food bought which is thrown away.
They will call at homes throughout the day, including lunchtimes and in the early evening, when many people will be busy preparing dinner.
If successful, the eightweek trial could be rolled out to other authorities around the country.
Projektet beräknas även kunna få positiva sidoeffekter:
'By hitting people at home, rather than in supermarkets, we can get inside their lives', he said.
'It's only by knocking on doors you can find out what they are having for their tea and offer some healthy suggestions.'
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar