tisdag 22 november 2011

Opinionssiffror på socialdemokratiska

Från Dennis Jeryd, socialdemokratiskt oppositionsråd i Lerums kommun och civilingenjör i datateknik:

Opinionsundersökningarna haglar ner och varje gång den senaste tiden är det ”Ras för (S)”, ”Fortsatt kräftgång för (S)”, ”(S) tappar stort” och visst är läget allvarligt för Socialdemokraterna.

Men det måste vara lite ordning och reda även på opinionsundersökningar!

United Minds rapporterar -5.1%, Skop -4,9%, Demoskop -1,6%, Novus -2,9%, Synovate -6,0%, Sifo (enligt GPs tolkning – som inte var samma som alla andras tolkning) -4,9%

Om man summerar alla dessa undersökningar så visar de på ett tapp på över 25%!

Men nu är det ju så att de alla mäter i förhållande till sin föregående mätning och inte i förhållande till alla mätningar. DN skriver idag om ”Ras för S i Skops mätning” men då är det alltså i förhållande till Skops senaste mätning. I förhållande till andra mätningar under förra veckan är det ju snarare ett steg uppåt…

Tidigare inlägg på liknande tema:
- Språka på etatistiska
- Språka på socialistiska

2 kommentarer:

Nisse sa...

Civilingenjörsutbildningen är kanske inte vad den har varit? Lennart Rådes gamla "Sannolikhetslära och statistik" (även känd som "Silverbibeln") är en all-time classic som kanske borde tryckas i nya upplagor. Den symboliserar begreppet "inget dösnack" bättre än det mesta.

Alltid varför sa...

Nisse: Enligt LinkedIn så tog han sin examen vid Chalmers 1989 - alltså närmre månlandningen än dagens datum, så han får nog räknas till vad som var.