söndag 20 november 2011

Och ytterligare en EU-sammanfattning

Ur Telegraph, via @HAX:

Brussels bureaucrats were ridiculed yesterday after banning drink manufacturers from claiming that water can prevent dehydration.

EU officials concluded that, following a three-year investigation, there was no evidence to prove the previously undisputed fact.

Några tidigare inlägg på temat:
- EU sammanfattat, igen
- Rättvisa, Frihet och Säkerhet - och Jämställdhet

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skärpning. Det finns något som heter källkritik.

Alltid varför sa...

Anonym: Du har klart en poäng - inlägget borde ha skrivits på annat sätt; artikeln nämner ju även att bakgrunden var märkliga påståenden från flaskvattentillverkare - vilket i sig definitivt inte känns otroligt.

Vad som dock ändå är anmärkningsvärt och talande är vilken enorm maskin som direkt sätts i rullning så fort EU blandas in, även när det gäller sådana här marginalfrågor - företag som exempelvis bryter mot marknadsföringslagen kan helt enkelt anmälas och dömas (och förlöjligas) utan tre års fullständigt poänglösa efterforskningar på överstatsnivå.

Anonym sa...

Här är hela bakgrunden:

http://www.foodbev.com/news/efsa-and-water-some-clarifications-from

Jag säger inte att det var så den här gången, men tricket att ansöka om tillstånd under fel föreskrift, och att därför mer eller mindre automatiskt få avslag, har tidigare framgångsrikt använts av hälsokost-skrået i syfte att dra dålig press till EU och reglerna på området.

Alltid varför sa...

Anonym: Tack för länk - hyperlänk för att underlätta ifall någon läser kommentarerna - och förtydligande, och hälsokostindustrin med sina ständiga idiotpåståenden är definitivt något som förtjänar att skjutas i sank; just dietfrågan är ju återkommande på bloggen).

Det vore dock högst önskvärt att det hanterades på betydligt lägre nivå.