fredag 15 maj 2009

Paragraftornerare

Martin Borgs myntade (åtminstone så vitt jag vet) det fantastiska uttrycket bidragsentreprenör - alltså personer som ytterst kreativt maximerar bidragsinhämtande. Det finns dock även kreativa människor som via samhällsstrukturer tvingas ödsla energi på att komma runt korkade regleringar.

Jag är osäker på ifall det är en vandringsmyt, men jag har någonstans hört att strippklubbarna förbjöds visa könshår för att politikerna beslutat att vissa regioner av kroppen helt enkelt bör hållas dolda för allmänhetens bästa, vilket fick till följd att stripporna rakade av könshåret och fortsatte i övrigt precis som tidigare.

I samma anda förbjuder nu EU-politikerna redan 2009 matta glödlampor eftersom de inte ger lika mycket ljus per energienhet som de klara ditona, vilket inspirerat Ingo Maurer att uppfinna Euro Condom, en matt tygpåse som träs på lampan för att uppnå önskad effekt.

Jag vet inte ifall det finns någon etablerad term för sådan kreativitet, men tills vidare föreslår jag paragraftornerare (noll träffar på Google).(Via Treehugger)

Inga kommentarer: