söndag 17 maj 2009

Dubbelmoral, dubbla dårmöjligheter

Jag är svag för genomlysning av ruttna argument - två relativt nya exempel på temat:

Ann-Charlotte Martheus i Expressen
[i sammanhanget att Mattias Karlsson, Sd, hyllat Färöarna: "0,5 procent invandrare och en nationell stolthet som vi bara kan drömma om i Sverige"]:

När "Uppdrag granskning" för några månader sedan gjorde ett reportage om hur invandrare drabbas av ärftliga sjukdomar på grund av släktgifte, toppade SD:s hemsida genast med artikeln "Invandring ger fler handikappade".
De känner tydligen inte till hälsoläget på Färöarna. På grund av den orörliga genpoolen - bristen på invandrare - finns där en överrepresentation av flera ärftliga sjukdomar, bland annat de svåra neurologiska åkommorna Bardet-Biedls syndrom och mitokondrisk encefalomyopati.

Hans Engnell på Motpol:

Att [Kd] är varma anhängare av restriktioner på alkohol är således inte förvånande. Det ligger helt i linje med partiets vilja att detaljreglera och leka förmyndare åt medborgarna. Å ena sidan kräver Kristdemokraterna att varje medlemsland måste få rätt att besluta om en egen alkoholpolitik (ty "alkoholen är inte vilken vara som helst"). Å den andra vill partiets toppnamn till Europaparlamentet, Ella Bohlin, påtvinga andra EU-länder den svenska sexköpslagen (ty "kroppen är inte vilken vara som helst").

Inga kommentarer: