torsdag 24 maj 2007

Nevermind the bollocks, here's Joost

Jag tänkte egentligen inte kommentera "Ballar av ståls" vattensprutande på Reinfeldt, men jag kunde bara inte låta bli rubriken.

Det är ändå intressant att SVT så uppenbart inte kunde bry sig mindre om att hela TV-licenssystemet är föråldrat och med all rätt kraftigt ifrågasatt - när det diskuterades om SVT var opolitiskt brände de av en hel kvälls oförbehållen klang-och-jubel-föreställning i Castros ära, och nu låter de "Stureplansprofiler" spruta vatten på Reinfeldt och knassnatta kläder. (Märkligt också att "profilen" inte slogs sönder och samman av Säpo.)

Licenssystemet och hela tv som vi känner till det idag kommer naturligtvis att dö en snar död, och ytterst få kommer sakna det när de väl begripit sig på alternativet. Framtiden är naturligtvis någon form av internet-tv där man kan bestämma vad man ska se och när man ska se det (och naturligtvis bara betala för det man ser), samtidigt som man inte är bunden till något så klumpigt som en tv-apparat.

Det hetaste på den fronten idag är Joost, där man via enkel fildelning snabbt och lätt kan se vad som finns tillgängligt för stunden. Fantastiskt med dagens mått, men med dagens utvecklingstakt är det förhoppningsvis fullständigt passé inom bara några år.

För var dag som går får auktoriteten svårare att kontrollera informationen och på så vis indoktrinera samhället, och alla vinner.

Inga kommentarer: