söndag 6 maj 2007

Palmstierna och "kamphundarna"

Peder Palmstierna ansåg sig tydligen felciterad, så han fick HD att ändra rubriken till "Hyresgästföreningen vill porta alla kamphundar". Jag vet inte riktigt vad han menar att skillnaden blev, men han har tydligt insett att han trampat i klaveret och är nu klart mer tillbakadragen.

Att ämnet är hett märks också på diskussionen på Hyresgästföreningens hemsida, där debatten efter en vecka är uppe i så gott lika många inlägg som halvårsdebatten om Hyresgästföreningens hjärtefråga hyrestak.

Hyresgästföreningen har även lagt ut en artikel i syfte att förtydliga, där de skriver att Palmstierna blivit "utskälld och påhoppad". Jag vet inte om de använder orden "utskälld" och "påhoppad" för att lite lustigt anknyta till debattämnet, men det är sannerligen felvalda ord.

Palmstierna har inte blivit utskälld, utan förutom några få obalanserade inlägg så har han blivit sakligt ifrågasatt (vilket Palmstierna bemött med att klistra in samma intetsägande harang ett tjugotal gånger), och eftersom Palmstierna var den som inledde debatten från klar himmel så känns det märkligt att säga att det är han som blivit påhoppad.

Sett till inläggen på Hyresgästföreningens hemsida så verkar det som om åtminstone ett par av hundfolket räknar det här som droppen som fick bägaren att rinna över, och det ska bli intressant att se vad som kommer av detta. Googlar man "hyresgästföreningen" så kommer HD-artikeln på förstasidan bland sökresultaten, så den här debatten har garanterat lästs av långt fler än Hyresgästföreningen antog. De har troligtvis fortfarande chans att reda ut den här debatten, och någon i en så stor förening borde ha fingertoppskänsla nog att kunna göra något skapligt av detta. Frågan är bara om de har något intresse av det.

2 kommentarer:

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin sa...

Ja Peder är bra pinsam. Finfin blogg! Får jag länka till dig?