tisdag 10 maj 2011

Detta är Sverige

Sverigedemokraterna svänger sig ofta med uttrycket svenskhet, oftast utan att ens försöka definiera det. Marita Johansen hos Nerikes Allehanda definierar dock begreppet på blott dryga 700 tecken:

En ansökan om tillstånd att sätta upp öltält och att servera alkohol skickades in. En ansökan som flera instanser ska tycka till om, däribland park- och gatuavdelningen. Men i fredags kom ett avslag från just den förvaltningen till polisens tillståndsenhet.
– För det första tycker vi inte att en ungdomsfestival och alkohol hör ihop, säger Gösta Eriksson, verksamhetschef för park- och gatuavdelningen i Örebro kommun.
Men den aspekten ska väl inte park- och gatuavdelningen lägga in i sitt beslutsunderlag?
– Nej, men med ett öltält på området ökar risken för mer drickande och då ökar också risken för skadegörelse av parken, säger Gösta Eriksson. Dessutom finns det redan en restaurang i parken som serverar alkohol.

3 kommentarer:

pege sa...

Så skönt att fanskapet blir så ägd! Och att för en gångs skull så ifrågasätter reportern idiotin!

Per Zennström sa...

Hejsan ! ... kul idé, Du kanske ska utveckla "Detta är Sverige" till något som liknar Strages Youtubiana ???
(Han vann väl en del priser för det, eller ...)

Alltid varför sa...

Per: Tackar - det är definitivt en god idé. Nu var det ren slump att det blev två sådana inlägg på rad, och jag har i nuläget viss tidsbrist, men det kan mycket väl bli fler inlägg på temat framöver.