lördag 21 april 2007

UFC 70 och Cage Rage 21

Mycket bra kampsport i helgen - dels UFC 70 och dels Cage Rage 21.

UFC:s uppställning ser bra ut, och det ska bli kul att se Mirko Filipović tillbaka i buren. Förra matchen imponerade han definitivt inte på mig, men med tanke på motståndet så behövde han heller inte gå på full maskin. Märkligt ändå att Mirko gjorde en skräpmatch senast och alla jublade åt hur ostoppbar han är, medan Fjodor såg helt fantastisk ut och alla sablade ner honom. Nåväl, Gabriel 'Napao' Gonzaga är stor, stark och stryktålig med fantastisk BJJ, men han saknar kondition, snabbhet och riktigt bra nertagningar, och kommer därför troligtvis malas ner kontrollerat av Mirko. Jag hoppas att få se Mirko gå på offensiven med kroppssparkar och slagkombinationer, och jag hoppas även att han blir nertagen åtminstone en gång, så att han får tillfälle att visa vad han lärt i markkampen.
Mirko, TKO, rond 2.

Andrei Arlovski mot Fabricio Werdum är en på pappret fantastisk matchning. Jag har alltid gillat Arlovski, och håller honom högt trots förlusterna mot Tim Sylvia. Werdum kommer alltid redo för match och imponerade genom att fullständigt dominera en tydligt omotiverad Aleks. Aleks är kanske det närmsta man kommer Arlovski stilmässigt, och jag tror att Werdum kommer dra det längsta strået trots att jag egentligen hoppas på Arlovski (Werdum-Gonzaga 2 [första matchen här] och Arlovski-Mirko skulle bli logiska uppföljningsmatcher om Mirko och Arlovski vann, och det skulle bli två högintressanta matcher).
Werdum, side choke (eller något annat lås från sidemount), rond 2.

Cage Rage har även de en intressant gala i helgen, trots att Bob Sapp drog sig ur och ersattes av David 'Tank' Abbott. Trist för Gary 'Smiler' Turner, som nu går från att ha en match där han hade allt att vinna till en match där han har allt att förlora. Nåväl, hoppas att Smiler imponerar, han är en suverän ambassadör för MMA.

Cage Rage har även Vitor Belfort, Murilo 'Ninja' Rua, Evangelista 'Cyborg' Santos, Mark Weir och Daijiro Matsui (Matsui-Weir kommer bli en suverän match) inbokade, så det ser lovande ut inför helgen.

För utförligare analyser, videor och liknande, kolla upp alltid ambitiösa MMAbloggen.

Inga kommentarer: