söndag 1 april 2007

Grattis, Åsa!

SvD har en minimal TT-notis, DN skriver en pytteartikel, Expressen skriver utförligt och Aftonbladet har såväl ambitiös artikel som en analys. Och kanske är det så att det inte är värt särskilt mycket utrymme rent sportsligt, men hon är ändå Sveriges mest kända damboxare, och det är glädjande att hon vann. Och trots att det var allt annat än oväntat att det blev en poängseger värmer det ändå mitt tipshjärta att min gissning här gick in.

Jag har inte sett hennes match mot Dakota Stone, men hon imponerade tydligen i de första ronderna, för att sedan tröttna och ta emot en hel del stryk. Verkar vara lite grann som matchen mot Ali, alltså. Kul att hon gjorde en bra match, men hon måste definitivt slipa bort konditionsbekymret - vad det än nu beror på. Ska hon gå riktiga titelmatcher sedan blir det tio ronder á två minuter (inför treminutersronder i damboxning, pronto!), och det är ljusårs skillnad mot de sex ronder hon gick nu mot Stone.

Sympatiska intervjuer ändå, precis som vanligt, och det vore kul om hon kunde få chansen att tjäna riktiga pengar genom att få returmatchen mot Ali. Hon har inte förtjänat att få den matchen, och det här bältet är inte värt i stort sett någonting, men är det så att Ali nu vill dra sig tillbaka (jag antar dock att det är ren bluff) borde någon i Åsas klass, som nu dessutom har ett bälte, vara precis lagom.

Inga kommentarer: