onsdag 18 april 2007

Våldtäktshot som svar på kritik

SvD intervjuar Ireen von Wachenfeldt, och det är en intressant intervju. Hon blev känd för att säga att män är djur och vandrande dildos, vilket irriterade folk som bygger sin tillvaro på konservativa könsroller.

Och om man ska ta en titt på vad som sagts till henne så är nog det intressantaste det ständiga att hon (och andra kvinnor som inte bara viker ner sig) inte fått nog med kuk. Den självklara tolkningen på det är att hon helt enkelt inte knullats till underkastelse (än).

Men sättet att se på män som djur är så oerhört etablerat - och hyllat av könsrollskonservatisterna - att det förvånar mig att de ens kritiserar henne. Män som varit otrogna kan försvara sig med "I'm a man" och att det ligger i mannens natur att sprida sin säd. "Boys will be boys" är en annan etablerad term på samma tema, och hela grundtanken med att det finns något naturligt manligt/kvinnligt är att knyta tillbaka människan till biologin - till djuren.

Dessutom, att folk bemötte hennes "män är djur/vandrande dildosar" med att säga att de skulle våldta henne tycker jag sammanfattar debatten väl.

4 kommentarer:

BJ sa...

Det är så otroligt dåliga argument som kommer in tycker jag. Genom att plocka upp en påstådd kommentar nån " galenpanna" som allmängiltig sanning skall då hennes mycket föraktfulla och grovt felaktiga anklagelser mot män i allmännhet föringas och förklaras? Snacka om partiskhet... Hennes egen kommentar i artikeln är närmast att betrakta som att hon är en fullfjädrad "slampa" som citat: "provat det mest i många förhållanden" men då är det helt plötsligt inget tal om att "män är djur" utan naturligvis frid och fröjd för då handlar det om henne. Kvinnor kan definitivt bete sig som djur i en "parningsakt" och att peka ut den ena parten som djur och den andra som offer är SKANDALÖST dåligt och spär bara på misstron mot dom som drabbas. Det finns otaliga exempel på kvinnor som beter sig illa, allt från falska våldstäktanklagelser och misshandel, förgiftning, knivdåd m.m. Sluta vara skenheliga och börja tänka...

NonTelly sa...

bj: Var din kommentar på något sätt anpassad till mitt inlägg, eller är det bara något du kopierat och klistrar in på måfå?

Anonym sa...

Kära Nontelly - antingen diskuterar man -eller så rackar man ner på folk.
varför har du en kommentarfunktion om du inte är beredd att diskutera, utan bara förlöjligar?

NonTelly sa...

anonym 23:32: Jag tillåter till och med anonyma kommentarer, just för att det ska vara enkelt att kommentera och få igång diskussioner.

Jag har inget emot att diskutera, men det inlägget kändes definitivt som något bj skrivit ihop för att kunna klistra in i varenda inlägg som kommit in till debatten.

Hade han (för det är definitivt en han) velat diskutera borde han anknutit åtminstone till något i mitt inlägg.

Men nåväl. Så citatet i artikeln - att självständiga/uppstudsiga/bitchiga kvinnor inte fått nog med kuk, det är alltså något som bara någon påstådd galenpanna har sagt?

Och vad har hennes sexliv - eller liknelsen med kvinnors beteende under sexakt - med något att göra?

Och har någon i den här debatten sagt att kvinnor aldrig gör någon illa?

Dessutom, om han med dåliga argument avsåg mitt stycke om att "boys will be boys" etc är en hyllning till det djuriska inom pojkar, så får han (eller andra) gärna framföra sina tankar på ämnet så ska jag göra mitt bästa för att bemöta dem.