torsdag 5 april 2007

Kristen retorik, nazi stylee

Bitte Assarmo skriver på dagens SvD Brännpunkt. Några urdrag ur artikeln:

Assarmo: "Dagens Sverige genomsyras av en skrämmande verbal förföljelse av de kristna."
Den svenske nationalsocialisten (hädanefter förkortad till DS): "Försöken att kväva den nationalsocialistiska rörelsen har det senaste året intensifierats på alla plan."

Assarmo: "Temakvällar på tv, där man utmålar i stort sett alla kristna som fundamentalister, ytliga så kallade samhällsprogram där man kräver kollektiva ursäkter av kristna för deras tros skull, hatkampanjer mot kristna högtider och så vidare i all oändlighet – detta för illdåd som begåtts för hundratals år sedan, i en mindre upplyst tid."
DS (pdf, sid 2):"Vilket budskap vill SVT förmedla med denna serie? Vilket budskap vill man förmedla när man i Utbildningsradion sänder barn i tioårsåldern som manar till nedrustning för att istället använda pengarna till utrikesbistånd? Vad vill man förmedla när man visar upp rasblandning, homosexförhållanden och uppmanar till låg nativitet?"

Assarmo: "Och medan politiker vänder ut och in på sig själva för att tala väl om andra religioner, och på alla sätt uppmuntra religiös mångfald, sanktionerar man attacker på kristendomen genom plumpa uttalanden."
DS: "Mona Sahlin kommer alltså fortsätta på sin inslagna väg och arbeta mot det svenska folket. Den homosexuella lobbyn har jublat i flera dagar över att Sahlin kommer företräda socialdemokratin. Festas lär det också göras i landets moskéer."

Assarmo: "Socialdemokraternas Morgan Johansson och Leif Pagrotsky är två av dem som gjort det legalt att kränka kristna. De har båda uttalat sig nedsättande om kristna i samband med abortfrågan och stamcellsforskningen, utan att för ett ögonblick stanna upp och begrunda – än mindre nämna – det faktum att uppfattningen om de frågorna delas av alla de stora världsreligionerna."
DS: "Mona Sahlin ser det som Sveriges ansvar att svenska abortregler ska införas i hela världen, att homosexualitet ska bli lagligt överallt och att kvinnor från hela världen ska kunna komma till Sverige och göra abort."

Assarmo: "Samma enögdhet ser vi i frågan om de homosexuellas rättigheter. Man anklagar kyrkorna för att kränka människor på grund av deras sexuella läggning, men har någon ens föreslagit att homosexuella ska få vigas i landets moskéer, tempel eller synagogor?

Inte mig veterligen."
Nationaldemokraterna: "Ingen av alla de som söker stämpla Nationaldemokraterna för att vara emot demokratin, trots att vi kritiserar makten just för att de inte lyssnar till folket, kritiserar islam från detta perspektiv."

Assarmo: "Men rätt ska vara rätt, och därför bör dessa politiker, om de nu är de demokrater de utger sig för att vara, även oroa sig för den allt mer utbredda kristofobin. För den existerar. Och mediala och politiska krafter underblåser den."
Info14: "Men i det långa loppet är alla ansvariga för den svenskfientliga attityden skyldiga till mordet, det vill säga politiker och media, så det är föga förvånande att de försöker tysta ner sanningen och försöka lura in sina läsare på sidospår som passar den mångkulturella svenskfientliga propagandan."

Assarmo: "Den moderna hetsjakten på kristna handlar delvis om en snedvriden form av politisk korrekthet.

På samma sätt som man, för att visa sin öppenhet gentemot andra kulturer, känner sig tvingad att ständigt använda begreppet osvensk som något uteslutande positivt känner man också ett behov av att förringa kristendomen till förmån för andra religioner."
Patriot.nu: "Ett annat exempel på motsägelsefullheten var hur mer än hälften ansett att ”osvensk” är ett positivt ord, medan 83,9% av de tillfrågade är stolta över att vara svenskar.

Samtidigt som en så stor majoritet känner stolthet över sitt ursprung, sin nationalitet och därför med all säkerhet, om än undermedvetet, sin ras, så menar 80,6% av de tillfrågade att ”nationalist” är ett negativt ord. Förvirringen verkar inte veta några gränser."

Assarmo: "Det handlar också om rädsla. Den politiker är inte född som vågar ta i sin mun att exempelvis muslimer har en bakåtsträvande syn på abortfrågan. Då kan ju Stockholms tunnelbana sprängas i luften och med den ett par tre tusen civila."
[Hittar faktiskt inget så uttalat citat på någon av de nazistsidor jag känner till.]

Assarmo: "I samma kristofobiska anda tiger man kategoriskt om alla de illdåd som begås mot kristna runt om i världen – av muslimer, buddister och hinduer. I Irak förekommer ständigt våld mot kristna; är man inte muslim anses man som en fiende."
DS: "Media undanhåller inom vilka, etniska, grupper våldtäktsmännen befinner sig, liksom de undviker att nämna vilka grupper offren befinner sig inom. Det skapar en ytterst farlig världsbild för unga vita flickor, och det utnyttjas av de icke-vita gärningsmännen."

Assarmo: "Sedan 2003 har hälften av landets kristna ursprungsbefolkning flytt; antalet har minskat från 1,2 miljoner till 600000 och de som stannar kvar riskerar sina liv. Så sent som i höstas halshöggs en ortodox präst enbart på grund av sin kristna tro, och han är långt­ifrån ensam om att ha mist livet för sin tros skull."
Henrik Johansson intervjuad av DS: "Vita förtrycks över hela världen och i många länder har förtrycket gått mycket längre än hos oss. Det är därför troligt att något kommer hända i andra länder före de når hit. Men jag är tveksam till att Sverige kommer att vara drivande i en sådan förändring.

Jag utesluter visserligen inte att förändringen kommer att ske med våld. Redan idag ser vi mycket våld, inte minst riktat mot nationella och i alla förändringar uppstår ofta våld, men jag tror inte att det ska behöva bli i samma utsträckning som i boken."


Assarmo: "Intressant i sammanhanget är att de som i första hand omvänder sig till kristendomen är kastlösa och lågkastiga människor, som i den hinduiska trons namn lever i svår misär."

DS: "De enda som egentligen har verklig anledning at vara ledsna är det svenska folket och i synnerhet de svenska arbetarna. Det parti som påstås företräda dem har nu tagit på sig skorna med de höga klackarna och ska trippa runt och kämpa för fler flyktingar i landet vilket naturligtvis kommer sänka lönerna när konkurrensen om arbetena blir än hårdare."


Assarmo: "Förföljelserna pågår lika intensivt i buddhistiska länder som Burma, Bhutan och Sri Lanka. Buddistiska militanta ser kristendomen som ett hot mot den nationella identiteten, och blåser ständigt upp hätska stämningar mot de kristna.

I Sri Lanka påverkas de kristnas situation både av den etniska konflikten (majoritet – minoritet) och av den religiösa konflikten (buddister – kristna). Cirka en procent av befolkningen är kristna och de utsätts för kraftig förföljelse; hundratals kyrkor har utsatts för mordbrand och de kristna utsätts för kidnappningar, misshandel och hot."

DS: "Efter apartheids avskaffande 1994 har flera tusentals vita mördats i Sydafrika, en stor andel av dem jordbrukare. De vita jordbrukarna angrips nästan uteslutande av svarta gäng och utsätts i regel för ett sadistiskt övervåld. Våldtäkter och utdragen tortyr är vanligt förekommande. I många fall stjäl angriparna heller ingenting då det primära målet är ett etniskt motiverat våld mot vita."


Assarmo: "Allt detta förtigs och nonchaleras kategoriskt i Sverige, där kristendomen alltså utsetts till den religion som inte omfattas av den respekt som den lagstiftade religionsfriheten utlovar.

Detta är stor skam i ett land som säger sig värna om religionsfrihet och människovärde."

DS: "Man ser till att personer som inte är politiskt korrekta blir av med sina arbeten, inte för att deras åsikter på något sätt påverkar arbetet, utan för att tydligt visa att åsiktsfriheten är total i demokratin, men att man givetvis kommer att straffas om man inte följer den demokratiska linjen."

10 kommentarer:

Magnus sa...

Horru, Tonto - du borde prova att resa utanfor sverige nan gang...

Jensen sa...

Hmm, vad vill du ha sagt med detta?

mvh Ambjörn

svenne sa...

jag antar att du i eftertankens kranka blekhet blir fullständigt klar över att du just (genom att jämställa kristna med nazister) bevisat att svd-artikeln slår huvet på spiken ;-)

NonTelly sa...

jensen: Att reaktionära, konservativa grupperingar använder samma typ av argument eftersom de strävar mot samma mål.

svenne: Ja, att jag censurerades trots att jag använde direkta citat med källhänvisning när en reaktionärt kristen förespråkare ocensurerat publiceras på bästa plats i en av Sveriges största dagstidningar tyder sannerligen på att det är synd om kristendomen.

Anonym sa...

Ska vi säga det vackert: Världen är inte redo för ett "geni" av dina mått. Ge upp.
Alternativt: Lägg ner. Gör om. Slappna av.

NonTelly sa...

anonym 22:23: Vi?

Grue sa...

"jag antar att du i eftertankens kranka blekhet blir fullständigt klar över att du just (genom att jämställa kristna med nazister) bevisat att svd-artikeln slår huvet på spiken ;-)"

Ja, precis.

Otroligt bisarr artikel.

Snälla argumentera istället för att raljera och försöka va rolig (vilket du definitivt inte är).

NonTelly sa...

grue: Allt jag gjorde var att jämföra direkta citat från Assarmo med direkta citat från uttalade nazister, och även om jag måhända inte hamnade rätt till varje av Assarmos stycken så tyckte jag att sammanhanget var mer än nog att visa att den skruvade kristendomen ligger närmre nazismen än den antagligen själv önskar. Det bisarra i sammanhanget var att en av landets största tidningar publicerade Assarmos naziosande skräp på sin mest prestigefyllda sida.

Det var för övrigt inget försök att vara rolig.

Anonym sa...

Det assarmo säger är i alla fall sant. Medans dina paraleller är minst sagt bizarra. Om du hade gett dig tid att bjuda in Jesus Kristus i ditt hjärta så hade nog du också märkt att förändringen av ditt hjärta hade gått mer åt det förlåtande och kärleksfulla hållet. mvh Ambjörn

Anonym sa...

Mycket intressant! Gud är kärlek, inte hat, och nu fick jag ord på varför det skaver i huvudet när jag hör vissa kristna (kan man säga fundamentalister?)argumentera.

Tack!

/Kristen men glad ändå;)