måndag 9 april 2007

Lycka till, Lindland!

Jag har alltid gillat Lindland. Han är intelligent, står upp för sig själv, tar varenda match som erbjuds och är jävulusiskt begåvad. Nu på lördag möter han dock Fjodor Emelianenko, inte bara världens bäste tungviktsfighter, utan kanske även världens mest begåvade fighter - i alla viktklasser.

Trots att Lindland är hård som flinta borde det rent logiskt sett vara alldeles, alldeles för mycket för honom. Han tog trots allt sitt OS-silver i viktklassen 69-76 kilo.

Det har dock varit nästan mer skrällar än väntade resultat på sistone (Gomi-Diaz, Sokodjou-Nogueira, Serra-GSP, Sokodjou-Arona, etc), och Lindlands giljotinstrypning är alltid farlig. Men trots att jag tyckte att han slog Quinton Jackson så var det en extremt jämn match, och här möter han vad som kan sägas vara en hyperversion av Quinton - större, starkare, snabbare, bättre reflexer, bättre kondition, smartare, bättre teknik, bättre mentalt.

Rent logiskt borde Fjodor helt enkelt skyffla omkring Lindland i ringen och vinna någonstans i mitten på andra ronden. Jag tror och hoppas dock att Lindland gör det till en bättre match än alla tror, och jag hoppas på en poängseger och två relativt oskadda kämpar.

1 kommentar:

Mattias S. sa...

Bra intervju, den hade jag missat.