fredag 20 april 2007

Don't hate the player, hate the game

Mona Sahlin debatterade igår med sverigedemokraternas Jimmie Åkesson på god sändningstid på bred kanal. Jag gav det en chans men skämdes så mycket å debattanternas vägnar att jag fick se mig besegrad. Vill någon ändå läsa in sig så har DN efterkommentarer från Mona Sahlin här, citaten från debatten här, debatterar om huruvida det var rätt att ta debatten här. SvD skriver om det här, och Aftonbladet har en efterkommentar med Mona Sahlin här.

Nåväl, sverigedemokraterna är ett rent enfrågesparti, och deras tes är att invandringen kostar för mycket pengar. Och om detta debatteras det. Men om det nu skulle vara så att invandringen kostar ett samhälle pengar - alltså att det kostar pengar att folk får bo och verka var de önskar - så är det inte fel på invandrarna utan på systemet.

I en god värld ska naturligtvis folk få bo och leva i vilket land de vill - om de sedan väljer att fly landet de föddes i för att de bombades därifrån, för att de förföljdes för sexuell läggning eller för att de helt enkelt inte tycker om klimatet eller skattenivån ska inte spela någon roll.

Kostar invandrarna pengar så förändra då systemet så att de inte längre kostar pengar - minska trösklarna till arbetsmarknaden, bland annat - ingen ska tvingas leva där den inte trivs, svårare än så ska det helt enkelt inte vara.

Lästips (på engelska) om invandring: http://www.johannorberg.net/?page=articles&articleid=65

2 kommentarer:

Anonym sa...

när jag läser din text framträder ännu en, av alla dessa intellektuella som det går minst trettio av dussinet på, som med största allvar tror sig besitta ett högre medvetande, när det när allt kommer omkring är inget annat än ren hjärntvätt. Tvärtom är du i klartext ännu en i raden av "de dumma svenskarna" vilket betyder, en person av svensk härstamning som inte förstår att inse livets realiteter. /

Anonym sa...

Samma klyschor, samma hjärntvätt, och samma naiva världssyn.