söndag 15 april 2007

Bröderna Emelianenko imponerade

Kristof Midoux visade prov på hårdhet när han med kort varsel klev upp mot Roman Zentsov för andra gången på fyra månader. Nu liksom förra gången fick Midoux rejält med stryk. Domarinsatsen var dock märklig - först ställde domaren upp dem när Midoux hade mount, och sedan lät han Zentsov puckla på Midoux bakhuvud så mycket han orkade.

Zentsov borde ha samlat på sig tillräckligt många imponerande vinster nu för att börja få riktigt fina matcher. Jag skulle vilja se honom möta Kharitonov härnäst.

Aleksander var märkligt arrogant före matchen, men fick rätt i det att Eric Pele inte var mycket till motstånd för honom. Peles granitkäke höll honom uppe några minuter, men att kommentatorerna berömde hans strategi var inget annat än skrattretande - Aleks var helt enkelt alldeles för bra för att det någonsin skulle vara riktigt intressant.

Aleks var imponerande snabb och kraftfull, som vanligt, och han har fantatisk precision (och användandet av thaiknän bådar gott), men han såg trött ut mot slutet, och vill han nå topp 5 måste han nog helt enkelt plocka bort dumdrygheten och börja arbeta. Finge jag välja hans nästa motståndare skulle det bli Arlovski, Vera eller Sylvia - han är för bra för att harva bland medelmåttor.

Lindland inledde matchen aggressivt med en fin överhandshöger, och Fjodor fick visa prov på sin enda svaghet - dålig hudelasticitet. Som vanligt fick han ett redigt hack och blödde styggt. Lindland kopplade sedan clinch, och det på förhand intressantaste - vem får nertagningen - skulle bevisas. Fjodor tog ett lätt tag i repet, och vände sedan ner Lindland med närmast övernaturlig elegans. Väl där dominerade han sedan Lindland fullkomligt, och hade bland annat ett riktigt vackert benlås kopplat innan han avslutade med ett armlås efter att Lindland vänt ryggen till från mount.

Efterdebatten verkar fokuseras dels på att Fjodor höll i repet, men min åsikt är att det påverkade minimalt, och även om man visserligen kan argumentera att Lindland hade haft chansen att öppna Fjodors sår mer om han fått nertagningen så har jag svårt att se att det skulle kunnat hända efter den sanslösa lektionen han gav Lindland i markkampen.

Otroligt imponerande av Fjodor - han ser bitvis ut som att han snabbspolas. Jag hoppas att han får möta Josh Barnett härnäst - bara för att visa att det inte finns någon som är i närheten av honom. Lindland hade inte mycket chans att visa något alls, och jag hoppas att han går tillbaka till mellanvikt igen.

Tyvärr har jag inte kunnat hitta dammatcherna än.

Matcherna:
Fjodor Emelianenko - Matt Lindland
Aleksander Emelianenko - Eric Pele

Inga kommentarer: