torsdag 24 april 2008

Förbudets naturliga konsekvens

Förbjuds aborter så utförs amatöringrepp, förbjuds invandring så smugglas människor in under vidriga förhållanden, förbjuds godis i skolorna så kommer "langare" att täcka upp konsumentintresset, och förbjuder man och demoniserar alkohol och lätta droger så kommer det istället att boffas, vilket är oerhört skadligt.

Att det ska vara så svårt att greppa att förbud aldrig funkar som lagstiftarna tänkt.

(Sedan måste jag säga att jag har lite svårt att greppa varför DN skriver ut såväl märket på boffningsprodukten som tillvägagångssättet, men de hade säkert någon god tanke bakom det.)

2 kommentarer:

Anders sa...

Boffning, alkoholöverdrifter mm är snarare dumhetens naturliga konsekvens. Skulle man göra IQ-test på alla som hamnar på intensiven efter såna "äventyr" så skulle man se tendensen tydligt. Det var definitivt så när jag själv gick i grundskolan och gymnasiet och det lär knappast vara annorlunda anno 2008. De som verkade sakna hjärnceller ägnade sig mest åt såna här överdrifter, medelfolket höll på lite grann, de smartaste lät mestadels bli. Är huvudet dumt så får kroppen lida, så är det bara.

Anonym sa...

IQ har inget med missbrukstendenser att göra. Ungdomar som testar droger är främst uttråkade, inte korkade.
Att de boffar är mycket beklagligt, eftersom det snabbt tar kål på hjärnceller. Alkohol är förvisso farligt också, men inte i jämförelse med sniffning.