lördag 11 oktober 2008

Lagförslag välkomnas av medelmåtta

Joakim Hansson i SvD:

– Men det här är självklart också positivt. Vi vill ju ha betalt för det vi gör och som finns på internet. Förhoppningsvis kan vi stävja en del av fildelningen genom att folk inser att vi kan dra dem inför rätta.

Så, vem är då denne Joakim Hansson? Jo, producenten bakom högkvalitativa kioskvältare som 9 millimeter, Lilla Jönssonligan på styva linan och Tillfällig fru sökes. I nuläget har 10386 personer satt IMDB-betyg på de filmer Hansson producerat, med ett snittbetyg på 6,23.

Den som inte är bekant med IMDB kan förledas tro att det är ett relativt skapligt snitt, men slår man upp några filmer man tycker är objektivt usla så framgår det snart att Hansson blåser rökridåer.

Alldeles frånsett att studier visat att biobesök inte påverkas av nedladdning så är Joakim Hansson helt enkelt en av många medelmåttor som lever så gott som uteslutande på bidrag - ska han hålla sig kvar i filmbranschen så krävs det att kulturbidragssystemet hålls fortsatt generöst och utanför ifrågasättande, och att peka på nedladdning anses gissningsvis vara det säkraste sättet att åstadkomma just det.

1 kommentar:

Oli sa...

http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_1892683.svd

Om du inte redan har läst så ville jag tipsa dig om våran gemensamma favorit Majlard och en näpen liten krönika om kampsport.