tisdag 8 juli 2014

Someone is felsluting on the Twitter

Från Twitter, angående att så många favoriter vunnit sina matcher dittills i VM:
Roger Pielke Jr. är en oerhört kompetent såväl spets- som breddutbildad forskare och debattör med decennier i debatten.

Trots detta lyckas han dock alltså inte undvika något så grundläggande som gambler's fallacy - på samma sätt som fyra kronor i rad inte ökar sannolikheten för en klave i nästa slantsingling så är inte ett oväntat resultat i kommande match troligare för att favoriterna tidigare vunnit sina matcher.

Från Existential Comics (där hela är mycket läsvärd):
Också från Twitter:
Louise Persson har varit en av de allra bästa liberala svenska bloggarna under många år, och hennes bok Klassisk feminism är mycket läsvärd.

Men trots djup förståelse för liberalismen och marknadsekonomin så missar hon alltså (precis som Ayn Rand, för övrigt) kraften i specialisering och arbetsdelning - "kan själv" är alltså inte per definition en "fin tanke", däremot kan skattekilar och annan byråkrati ibland tvinga människor att personligen lösa problem som andra annars hade kunnat fixa betydligt enklare.

Art Carden på temat:

(Direktlänk)

2 kommentarer:

louisep sa...

Hmpf! Nu var ju det en ironi, men okej då om det underströk din poäng (som jag gillar).

Alltid varför sa...

louisep: Självfallet förstår jag att det är ironi (och som nämnt en god möjlighet att länka annat), och det är egentligen menat som ren uppskattning att jag plockar något väldigt lättglömt inlägg på det sättet - Johan Norberg fick motsvarande behandling här, Mattias Svensson här och här, och bland andra Neil deGrasse Tyson är på planerad ingång.