torsdag 23 januari 2014

Våldsprivilegier i vardagen

Jens Liljestrand skrev intressant om "järnrörsskandalen" när det begav sig - om vissa gruppers privilegium att kunna vara glada att polisen kommer efter att ha beväpnat sig med tillhyggen på öppen gata.

Sådana samhällsprivilegier - även vad gäller våldsamheter - existerar dock även i andra varianter - via Reddit:

(Direktlänk)

För tl/dw-publiken så börjar filmen efter att någon evangelist predikat om kontroversiella ämnen vid ett universitet. En 23-årig student trycker sig då mot honom, anklagar honom för att tafsa på henne och knuffar sedan ner honom från en avsats, där han landar mot en soptunna och blir liggande orörlig.

Och på samma självklara sätt som Almqvist och kompani så är hon fullständigt orädd i situationen - trots att hon utfört en överlagd grov misshandel av en oskyldig person helt oförmögen att försvara sig - med hundratals vittnen och videoinspelning - så förväntar hon sig hyllningar och får också dem; även polisingripandet är anmärkningsvärt tillbakahållet, vilket alldeles uppenbart inte skulle ha gällt någon ur sd-gänget i motsvarande situation.

Vad hennes straff blev? Jodå - från Knox News:
The Daily News Journal reported 23-year-old Michaela Morales received nearly a year of probation [skyddstillsyn], must do 24 hours of community service and pay preacher John McGlone $80 restitution.
Hon fick alltså till och med behålla sin plats på skolan, i ett land där du kan stängas av för att ha kramat en lärare eller för att ha tuggat en bulle på fel sätt. Och det är ingen felcitering - det ska stå åttio dollar (alltså drygt 500 kronor).

1 kommentar:

Grafeus sa...

Om man har pöbeln bakom sig kan man komma undan med precis vad som helst.