tisdag 16 april 2013

That's not a failure, THAT's a failure - och det här är vacker framgång

Alltid läsvärda Techdirt skriver om att det inte är att klassa som misslyckande när en insamlingskampanj inte når önskat resultat - exemplet i fråga avser att Björk blott nådde 4 procent av önskad summa:

Bjork's campaign did not fail, even though the results were not what she was hoping for. She successfully learned that the market was not interested in this product.

Spending £375,000 of her own money? Now THAT would have been a failure. 


Och på samma sätt är det inte särskilt mycket till misslyckande att få ett nekande svar på krogen, har man däremot redan köpt större boende, dubbelsäng, barnkläder och handdukskrok inför förfrågan så bör man däremot lära ett och annat av skeendet.

Hur ser då motsatsen till Björks "misslyckande" ut? Jo, från Aftonbladet:

Uno Svenningsson, Dr Alban, The Real Group och andra nedflugna svenska artister invigde i går den svenska Sydafrika-veckan.
På en arena som tar 30 000.
Tre betalande kom.

Insamlingar är alltså en fantastisk möjlighet att slippa överinvestera i dödsdömda projekt, och även en möjlighet att få bekräftat att din idé är så bra som du hade hoppats - till denna sista grupp hör geniet Martin Borgs (Slöseriombudsmannen, 1200 miljarder, Överdos, etc), som hittills fått in över 400 000 kronor från över 700 intressenter till filmprojektet 1600 miljarder, alltså uppföljaren till 1200 miljarder, och då det fortfarande finns tid att finansiera projektet så ökar det förhoppningsvis ytterligare.

Så ta gärna en titt på Borgs projekt, där donationserbjudandena i högerspalten bör locka även dem som inte primärt drivs av att gynna goda initiativ.

(Direktlänk)

(Rubrikreferens)

Inga kommentarer: