tisdag 23 oktober 2012

Thomas Bodströms barn och andras ungar

Thomas Bodström:

Som alltid stör det mig att man inte kan ta med en tonåring på en pub i England, även om de ska dricka en cocacola. Det är som de är oroliga att tappa den fullständiga dominansen av medelålders överviktiga män på pubarna.

Thomas Bodström i Ekot, via gothbarbie:

Det är på tre punkter som Socialdemokraterna vill göra förändringar för att komma åt langningen. De vill höja minimistraffet för den som langar från dagens sex månader till ett år. När Thomas Bodström var justitieminister höjde han maximistraffet för samma brott.

De vill också att kontaktpoliser ska rikta in sig mer på langningen och alltså ändra lagen så att polisen får rätt att titta i en minderårigs väska om det finns en konkret misstanke om att där finns alkohol eller andra berusningsmedel. Nu får polisen göra det om det finns misstanke om vapen eller sprayburkar. Det var en lagändring som Thomas Bodström genomförde för att komma åt klotter, och som av en del ansågs kontroversiell eftersom den kan anses vara integritetskränkande.

– Med tanke på att så många ungdomar skadas av alkohol så tycker jag att det är mycket värre än att man kan öppna en väska, säger Thomas Bodström.

Inga kommentarer: