fredag 23 februari 2007

Jävla utlänningar att komma hit och leverera grejer vi vill ha

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=621046

"Utländska lastbilar, främst från Sydeuropa, har ofta dåliga däck som inte är anpassade för svenskt vinterväglag. Ändå ger de sig ut på vägarna och orsakar ofta olyckor genom att kana av vägen eller köra fast."

Det känns väldigt mycket sverigedemokraterna, måste jag säga. "Ofta" är ett typord bland de som liksom ba' tycker någonting, och har inget att göra i vare sig Vägverkets eller DN:s vokabulär.

Ordet utländska borde naturligtvis utelämnats, så att det står att polisen kan och bör stoppa bilar som inte följer lagen (för jag antar att bekymret är att deras däckmönster inte håller rätt djup, alternativt att gummiblandningen inte är optimal för minusgrader) - oavsett om de kommer från Utrikien eller Sverige.

Men skulle förslaget börja debatteras så antar jag att Vägverket har fint stöd att hämta från såväl Sd som från fackorganisationerna. Go home-skyltarna kan till och med återanvändas, till miljöns fromma.

3 kommentarer:

slangily sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
slangily sa...

JÄVLA RASISTER SOM INTE VILL SLÄPPA IN LASTBILAR UTAN VINTERDÄCK NÄR DET ÄR SNÖSTORM!!!!!!11111 För de ska ju undantas från regeln med ordentliga däck? Bara för att de kommer från ett annat land? Vi måste kvotera in de utländska lastbilarna.

Det är FÖRBJUDET att köra utan vinterdäck i sverige och det vet de svenska åkarna. Därför talar de om utländska bilar eftersom det inte finns SNÖ där de kommer ifrån och därför har de inte ordentliga däck! är det så svårt att haja?

Det är så jävla nice att man i sverige inte ens kan kommentera lastbilars mönsterdjup utan att någon viktigpetter hittar något som eventuellt skulle kunna tolkas som rasistiskt. Fast du kanske var ironisk, vad vet jag. Det är så svårt att avgöra på internet.

Carl-Magnus Nilsson sa...

Re: slangily

Wikipedia

“Tunga fordon har av olika anledningar ej krav på vinterdäck, bland annat har dessa fordon ett bättre fäste genom sin vikt.”

Vägverket

“När du kör personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton är det krav på vinterdäck eller annan likvärdig utrustning (t.ex. sommardäck med snökedjor på alla hjulen) under perioden 1 december – 31 mars, om det är vinterväglag. Drar du släpvagn efter så gäller kravet även denna. ”


Det finns alltsá inga krav på vinterdäck för tunga fordon (jag vet inte ens om det finns att köpa). Det kanske skulle vara bra att kolla lite fakta innan man skriver!!