fredag 29 juni 2007

Glädjande miljönyhet

Den vithövdade havsörnen har niofaldigats i antal på 40 år och är nu inte längre utrotningshotad.

Det är en glädjande nyhet inte bara för att den vithövdade havsörnen är ett fantastiskt vackert djur utan för att god förekomst av rovdjur visar att det finns god tillgång även på de djur som står lägre i kedjan samt att miljögifter anrikas uppåt i näringskedjan och alltså drabbar exempelvis örnar hårdast.

En välmående havsörnsstam är alltså en god indikation på att naturen i övrigt är i gott trim, och bättre kommer det bli.

Rubrikmakeri

Nå, jag är medveten om att det är jag som läser rubriken och bildvalet till SvD:s artikel om kd:s riksting fel, men känns ändå som att SvD slarvat:

Halvny Fjodorintervju

Från officiella sajten. MMA som fenomen tjänar oerhört mycket på att ha någon som Fjodor som dominant. Förutom att han inte ser särskilt skrämmande ut har han en uppenbart teknikbaserad stil och ger dessutom precis sådana svar som jag tycker om.

Som vanligt så säger han saker som:
Q: In the last two fights you fought from the top position and won via submission. Tell us, why didn't we see the ground and pound techniques we are so used to seeing from you?
A: I didn't want to crank the submission like that, it happened only because I felt that Matt could escape the position. I really respect that fighter; he reminds me a lot of Randy Couture.

och:
Q: What do you think about "spiking" - throwing the opponents on the ground head first? Have you ever had an opportunity and the desire to throw someone that way in a fight?
A: I had opportunities like that, but I never had any desire to spike anyone.

Men utöver det säger han sedan exempelvis:
Q: Do you have any "surprises" that you have not utilized in your fights yet?
A: My coach thinks that I've shown only 50% of my capabilities.

Jag har svårt att se hur han skulle kunna förbättra sig särskilt radikalt, men en bättre diet kanske skulle kunna göra honom ännu snabbare och uthålligare, och han borde slipa en del på boxningen. Dessutom skulle han garanterat bli ännu bättre om han släppte en del på vänligheten mot motståndaren, men han skulle även då mista mycket av sin charm. Jag kan inte se någon av dagens tungviktare ge Fjodor särskilt hård matchning, så det ska bli intressant att se hur UFC-publiken och -marknadsförarna tar emot honom.

Sedan säger han:
Q: How would you rate the leglock you applied in your last fight?
A: I accomplished what I wanted.

Och jag kan inte låta bli att undra över det. Fjodor fullständigt bollade med Lindland på marken, och det benlåset såg ut att vara nog för att avsluta matchen (Lindland verkade vara precis i färd att klappa). Hälträffarna från Lindland såg definitivt ut att kännas (han borde varnats/diskats för avsiktliga träffar mot ryggraden), men det borde inte vara nog för att få Fjodor att släppa, och med det jacket under ögat hade han inget utrymme för chansningar. Han tjänade heller inte särskilt mycket position på att släppa låset, trots att han rörde sig ungefär som Spindelmannen när han bytte.

Matchen mot Lindland:

torsdag 28 juni 2007

Staten sätter ner foten för att visa att den kan

Jag är ingen akuthatare av övervakning - i en värld där det dagligen blir allt billigare att utplåna större folkmassor kan det behövas viss koll på skummare grupperingar. Tilltron till övervakning är dock obehaglig i det att den förutsätter att staten står för något gott.

Nåväl, staten vet att övervakning är kontroversiellt, och brukar vanligtvis uttrycka sig försiktigt för att inte stöta sig med någon. Men ibland tränger det där djupt obehagliga igenom, som nu när staten lurat till sig uppgifter om svenskar som utfört det fasansfulla brottet att handla billiga varor.

Från DN:
- Vi vill visa att vi kan hitta dem som köper alkohol på det här viset.

Staten jagar alltså medborgare i syfte att visa att den fortfarande kan jävlas med folk trots att EU i det här fallet krånglat till det för dem, och skäms uppenbarligen inte för det. De som vill ge mer makt åt staten borde se det här som en tankeväckare.

onsdag 27 juni 2007

USA:s mest hatade familj

Godhatesfags-folket med Fred Phelps i spetsen måste vara de som samlat ihop flest spaltmeter per medlem i världshistorien.

måndag 18 juni 2007

Crocop i japansk reklam

Mirko 'Crocop' Filipović i reklam för Boss Coffee:


Freudiansk teckenavkodning

Staffan Danielsson var en av de borgerliga politiker som skrev under den famösa DN-debattartikeln om homoäktenskap (han försökte även pressa Federley till att rösta ja till utökad avlyssning av medborgarna).

Hans personuppgifter på bloggen blir roligare med dålig teckenavkodning:

BJ mot GSP, vinnaren får Hughes



Gillar du den videon gillar du gissningsvis också den här.

torsdag 14 juni 2007

His name... is Star Wars Kid

Hade jag fått hundra år på mig hade jag inte kommit på idén till de här filmenerna - trots att de nu så här i efterhand är fullständigt självklara kopplingar. Genialitet i all enkelhet.


BP: Oljan slut om 40,5 år

BP förutspår att oljan räcker i drygt 40 år till. Jag förutspår att oljan aldrig ens kommer i närheten av att ta slut, och att det troligtvis kommer vara uppenbart för även den mest tvivlande att så är fallet redan 2010 (och definitivt 2015).

Det ska för övrigt bli att se vad som händer nu när Kina på allvar börjar få fart på sin forskning.

tisdag 12 juni 2007

Socialdemokratisk retorik

Alliansen mötte idag oppositionen i fotboll; oppositionen vann med 3-1, men intressantast är ändå sossarnas försnack.

Thomas Bodström, tidigare justitieminister, säger:
- [Om vi förlorar så] klär vi ut någon till moderat i kostym som får springa in och störa domaren. Då vinner vi med 3-0.

Vapendragare Bosse Ringholm (som apropå ingenting heter Karchimirer i mellannamn) fyller sedan på:
- Det är Thomas som är sådan rättshaverist som kan hitta på något sådant.

Även Aftonbladets läsare är positiva till hushållsnära tjänster

Ja, ledarskribenterna på Aftonbladet må leva kvar i sin partiboksvärld, men läsarna verkar mer anpassade till ett modernare samhälle.

Vore intressant att fråga oppositionen om de står fast vid sin uppfattning om "pigjobben".

Världens dyraste whiskey - inget nätslafs

Nä, Glenlivet Cellar Collection 1964, Johnnie Walker Blue Label Anniversary Pack och de andra whiskeysorterna i Dina Pengars artikel är ju sannerligen inte "nätslafs".

Att det ska vara så svårt att få folk att begripa att internet bara är ett medium för att kommunicera precis samma varor som säljs via andra kanaler - fast billigare då det är enklare att hålla nere kostnader.

Internets (legala) intåg på den svenska alkoholmarknaden innebär naturligtvis precis samma sak som det inneburit på alla andra marknader - bättre och billigare varor till alla, oavsett om det gäller varor med hög kvalitet eller sådana som snarare fokuserat på låga priser.

söndag 10 juni 2007

Tetris på 2000-talet och tuggummireklam

Hong-man Choi är en rolig lirare.


John Stover, hård som granit

John Stover, slumpvald 35-årig medelmåtta skulle möta tidigare tungviktsmästaren Tommy Morrison i dennes MMA-debut. Morrison ändrade dock reglerna till bara stående fighting, men ändrade sedan reglerna igen kort innan matchstart till att bara gälla boxning - fast med MMA-handskar. Stover drog sig dock inte ur ändå, och var till och med den som hade initiativet tidigt i matchen innan Morrison naturligtvis sedan knockade Stover.

Dessutom är Morrison med all sannolikhet HIV-positiv.

Kudos i mängder till Stover, som gissningsvis har rätt i att Morrison inte skulle klara 30 sekunder på marken med honom, och jag hoppas att han får någon välavlönad match någonstans som tack för detta och att Morrison lägger ner skitsnackadet om MMA.

BloodyKnux har för övrigt en intressant intervju med Vernon White, som alltid varit en av mina favoriter. Chuck ska tydligen ha gått rakt från drogrehab till matchen med Rampage. Sett till Chucks beteende inför matchen låter det inte alldeles osannolikt, så det ska bli intressant att se vad som kommer ur den intervjun.

fredag 8 juni 2007

Högerextrema och vänsterdemonstranter

En mängd bloggare, bland andra Johan Ingerö, har anmärkt på medias språkbruk kring bråk med politisk prägel, exempelvis SvD:s och DN:s rapporter om nationaldagen.

Och naturligtvis finns det en hel del att reagera på, som när DN i pappersupplagan (verkar inte finnas på nätet) skriver: "Uppretade nynazister angriper en motdemonstrant då han försöker ta sig upp på extremisternas lastbilsflak i Vasastan i Stockholm."

I stort känns det dock som att språkbruket borde kritiseras från vänsterhåll, och inte som nu, då kritiken enbart kommer från högersidan. Man kan ju sannerligen fråga sig varför de som kallar sig -socialister (som i Nationalsocialistisk Front, som är de som "angriper motdemonstranten" i DN) ska klassas som höger, men om nu så ska vara fallet så är det ju ändå så att det antyds att det bara är högerextrema som bråkar, medan det är alldeles vanliga vänsterdemonstranter.

Språkbruket antyder alltså att våldet är mer normalt för vänstern än för högern. Om så är fallet är en debatt i sig, men det här borde reta fler vänstermänniskor än det verkar göra.

onsdag 6 juni 2007

Svenskars extrema åsikter

DN verkar inte ha lagt ut diagrammet i nätupplagan till artikeln om svenskars åsikter (diagrammet finns dock här). Sverige finns där i övre, högra hörnet, vilket representerar världens mest självförverkligande (i motsats till överlevnadsstyrda) och näst mest sekulariserade (i motsats till traditionella) värderingar.

I pappersbilagan finns också staplar (dock något oklart vilka länders staplar de valt att visa i varje frågekategori) som visar att svenskar mindre än andra tycker att barn automatiskt ska lyda och respektera föräldrarna, har starkare miljöengagemang, ogillar skilsmässa mindre, tolererar minoriteter mer och litar mer på medmänniskor än de andra länderna gör.

Inget lagom-Sverige som redovisas, alltså, och trevligt att se att Sverige hamnar på den sympatiska sidan av samtliga dessa frågor. Det vore för övrigt intressant att se olika länders åsikter över tiden redovisade i Rosling-stil.

Sverigedemokrat för mångkultur

Stefan Olsson, sverigedemokratiskt kommunalråd i Landskrona, intervjuad i DN:s nya artikelserie om nationalism, säger:

- Pizza har funnits här så länge och är en naturlig del av Sverige.

och:

- Kungen är svensk i dag.

Han sammanfattar sedan det han troligtvis inte insett att han sagt: "Vi tar över en del av deras kultur och de en del av vår."

Det är inte direkt ovanligt med rädsla för utvecklingen, men precis som Stefan ovan så tycker de allra flesta om de allra flesta förändringarna när de väl fått tid att vänja sig vid dem och betraktar dem som helt vanliga inslag i omvärlden. Och då naturligtvis såväl svenskar som somalier som alla andra nationaliteter tar till sig den del av andras kultur som de tycker om och byter ut de delar de inte tycker om (själva tänkandet kring "kulturimperialism" är obehagligt i grunden) så är fri rörlighet något djupt positivt och centralt för världens välmående.

Varje person som är emot fri rörlighet hindrar utvecklingen av en bättre värld och det finns naturligtvis inget att vara stolt över att vara född i ett visst land.

Kampsport som hjälp till självhjälp

Fryshusets tidning skriver (pdf) om Ella Rudfeldt som med hjälp av BJJ-träning lyckats få en bättre självbild och mer positiv livsfilosofi.

Välskrivet reportage (men det är ett armlås och inte ett benlås på bilden), och med viss skillnad i attityd till kampsport jämfört med DN:s rapport om K-1-galan.

måndag 4 juni 2007

Greider och Norberg diskuterar miljö

Göran Greider skriver en debattartikel om klimathot och klass och Johan Norberg svarar.

Hur stort är Youtube och WoW?

Så här stort:
Ungdomar i åldern 15–24 år lägger nu 97 minuter per dag på nätet. Det är en ökning med 52 minuter eller 116 procent sedan 2005 – och en minut mer än vad den gruppen lägger på tv-tittande. Ökningen är plötslig: i de senaste fem mätningarna har internettiden legat mellan 30 och 45 minuter, för att nu mer än fördubblas.
Citatet från Martin Jönssons SvD-blogg.

Tänk utanför lådan

Volvos numer halvnya reklam för C30 är naturligtvis bra, precis som så gott som all annan Volvoreklam.

Dessutom slår reklamen mig rakt i hjärtat då jag inte kan få det till annat än slarv att de skriver "the" och inte "think" utanför lådan.

Fascinerande och irriterande.

söndag 3 juni 2007

Fransk bulldog-valpar

Kamphundar in action.

Oscar Pistorius, tecken i tiden

Torbjörn Tännsjö skriver i Aftonbladet om Oscar Pistorius, sydafrikansk löpare som är känd som "fastest thing on no legs".

Pistorius båda ben amputerades då han var 11 månader gammal, men han har inte låtit det stå i vägen för en friidrottskarriär där han idag springer 400 meter på drygt 44 sekunder, vilket motsvarar en tid i trakterna kring att kvala in till det ordinarie OS. IAAF tycker dock att kolfiber"benen" ger honom fördelar gentemot de andra tävlande och har därför förbjudit honom att tävla med icke-handikappade.

Tännsjö kallar IAAF:s resonemang fördomsfullt och anser att Pistorius borde få ställa upp i den ordinarie klassen - onekligen en intressant fråga i botten.

Hade jag fått styra hade det funnits en öppen klass, där alla får delta, oavsett kön/handikapp/ålder/etc (dock med förbehållet att ingen ska använda utrustning som ger fördelar). Det enklaste sättet att införa en sådan klass idag är att döpa om herrklassen och släppa in de tidigare utestängda. Sedan skulle det naturligtvis få finnas herrklasser, damklasser, handikappklasser och åldersklasser utöver denna öppna klass.

Nu verkar dock IAAF ha bestämt sig gällande Pistorius, så han får nog fortsätta sopa banan med handikappklassen ett bra tag till. Det är ändå anmärkningsvärt att frågan ens lyfts - den tekniska utvecklingen har sannerligen gjort ett och annat för handikappades livskvalitet.

Fälldin och Svensson, glöm inte Kevin Chapman

Expressen och Aftonbladet skriver om Kevin Chapman Jr som tvingats flytta upprepade gånger, nyss misshandlats och är så deprimerad att han inte längre vill leva.

Anledningen: hans röda hår.

Så, Fälldin, Svensson och ni andra barnavärnare - jag förstår att ni inte helt vill släppa sexualitetsfokuset, men ni kan väl iallafall samtidigt argumentera mot att rödhåriga föräldrar får inleda relationer. Kevin behöver känna vuxenvärldens stöd, och varje barn som drabbas av hans öde är ett barn för mycket.

Aftonbladet har dessutom en webbundersökning som understryker hårhatets vidd och vikten att lyfta frågan:

lördag 2 juni 2007

Gulligast.nu - CuteOverloads svenska motsvarighet

Kanske inte direkt dagsfärskt, men det finns en svensk motsvarighet till CuteOverload.com: gulligast.nu.

Hindsight is 20/20

IT-bubblan är ett etablerat begrepp, trots att alla marknader beter sig på i stort sett samma sätt - där det finns enkla pengar att tjäna ger sig många in, och det är lätt att överskatta potentialen på kort sikt. Det var exempelvis en god mängd bilrelaterade företag som gick under när bilefterfrågan började mättas, men det speciella med IT:s framväxt var att det var så låga trösklar in på marknaden - det var idéer som sålde, och du kunde göra massmiljoner med minimalt kapital bara du hade en tillräckligt bra idé. När alla dessa idéer sedan inte visade sig hålla och en bra mängd "vanligt folk" tappade pengar på aktier, ja då är det naturligtvis enklare att skjuta budbäraren än att ta eget ansvar för sina investeringar.

Och se på världen idag, hur mycket IT har förbättrat världen och hur mycket som idag hanteras av IT som inte ens de mest framsynta kunde bli när "bubblan" sprack.

Dina Pengar tyckte dock fortfarande i augusti 2006 att det nog vore fräscht med en artikel om IT-företag som inte klarade sig; rubriken blev "It-bubblans usla affärsidéer" och ingressen blev "Under it-boomens gladaste dagar östes det slantar över nästan vilka projekt som helst. Lagom till nätets 15-årsårsdag listar Dinapengar.se några av världshistoriens sämsta affärsidéer".

Så, vad är då dessa affärsidéer som man inte vet om man ska skratta eller gråta åt?

Jo:
- Kozmo.com: Lanserades den 1 mars 1997. Affärsidén var enkel: Gratis leverans av vad som helst – inom en timme.
Jo, det känns väl sammantaget inte särskilt hållbart, men själva idén att minskade lagerkostnader inom de utvalda marknaderna skulle vara större än kostnaden för leveranserna är åtminstone inte någon av världshistoriens sämsta affärsidéer. CNet kallar det [t]he shining example of a good idea gone bad och har med det som tvåa på listan över "tech we miss", vilket känns som en roligare beskrivning.

-Beenz: Startades 1998 av engelsmannen Charles Cohen. Beenz var ett slags internetvaluta som man fick som bonus på olika sajter och sedan kunde byta in mot varor.
Jag tycker att idén känns fräsch - låt företag köpa reklam på sajten, betala surfarna i hittepåvaluta för att titta/klicka på reklam och låt dem sedan handla med hittepåvalutan hos de inblandade företagen. Något liknande borde snart komma igen.

-Boo.com: Grundades av svenskarna Ernst Malmsten, Kajsa Leander och Patrik Hedelin. Idén var att sälja märkeskläder på nätet.
Haha! Sälja märkeskläder på nätet? Sickna dummisar.

- Boxman: Företaget var tidigt ute och sålde cd-skivor på internet.
Ja, vem kunde någonsin tro att det skulle funka att sälja musik via internet?

- Letsbuyit: E-handel med pressade priser låter som en bra idé.
Nä, det låter ju som en av världshistoriens sämsta affärsidéer. Och en kampanj med en lockvara? Skrattretande.

Andra som kunde varit med på listan i en alternativ verklighet:

- Google: Sökmotor vars idé var att förlita sig till länkar för att avgöra hur användbar en sida är. Gav upphov till uttrycket Google-bomb, så det gick inte helt obemärkt förbi.

- Wikipedia: Uppslagsverk vars idé var att alla fritt skulle få redigera artiklarna och att det skulle resultera i någon typ av dagsaktuellt uppslagsverk. Sköts tidigt i sank då de få entusiaster som tog sig tid att lägga ned arbete på att skriva välgjorda artiklar tappade motivationen då dels sabotörer och dels mindre kunniga skribenter ständigt redigerade sönder deras artiklar.

- Youtube: Sida där besökare kunde se uppladdade filmer direkt i webbläsaren. Bråken kring upphovsrätt och den massiva belastningen på servrarna visade sig vara för mycket.

Nä, läs hellre CNets lista över Top 10 dot-com flops för en intressantare och mer öppen infallsvinkel på IT-historien.

Mona Sahlin ger Youtube-stöd till Riga Pride

Samtidigt som ryktet om den famösa "Ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel" började gå så lade SAP med närmast folkpartistisk tajming upp en film där Mona Sahlin på engelska försvarar det alldeles självklara att sängkammaren är något privat.

Youtube är naturligtvis ett perfekt medel att backa det moderna (snarare icke-medeltida) budskapet med, och kontrasten mot de åldrade borgarnas märkliga DN debatt-artikel är spektakulär.

Stiligt jobbat, Mona, fortsätt nu i samma spår och håll staten (och kyrkan) borta från så mycket som bara är möjligt. (Några tips bara: någon lektion i engelskt uttal och att försöka låta bli att läsa innantill skulle göra budskapet än fräschare; någon krona till kunde nog också lagts på bakgrunden och på bättre ljud).

fredag 1 juni 2007

Varför fixeringen vid äktenskap?

Thorbjörn Fälldin, Alf Svensson, Ingegerd Troedsson och några andra borgerliga politiker har skrivit den i särklass hårdast bloggade artikeln hittills sedan DN:s samarbete med Twingly inleddes, och det är inte särskilt förvånande att ämnet berör. Politikerbloggen flaggade för redan ryktet om artikeln, så det var en väntad krutdurk.

Nåväl, artikeln kommer inte särskilt förvånande eftersom så mycket numer pekar i liberal riktning samtidigt som en betydande del av de borgerliga väljarna är konservativa. Det känns dock som att någon slipad s-politiker lockat dessa dinosaurier (som tillsammans representerar samtliga borgerliga partier utom folkpartiet) att skriva artikeln för att sedan låta Mona Sahlin vältajmat fortsätta sin sympatiska flört med HBT-folket. Med slipat PR-arbete kan nu Mona och SAP framstå som det moderna och sympatiska valet medan högern visar sig vara precis så stockkonservativa som vänstern vill framställa dem.

För nog känns det märkligt att år 2007 läsa formuleringar som att "äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion. Därmed måste följaktligen äktenskapet avse en relation mellan två personer av olika kön - detta som ett biologiskt faktum samt som en förpliktelse för både mamman och pappan."

Och sedan blir det än märkligare, där de säger att "en trepartsrelation inte speglar människans ursprung". De måste ju följaktligen argumentera lika hårt mot insemination och än hårdare mot fyrpartsrelationer, eller mer vardagligt: adoptioner från par till par, och ställer därmed även marginalpartiernas krav på begränsning av utomeuropeisk adoption helt i skuggan. Jag kan för övrigt inte heller minnas att jag tidigare sett någon argumentera för att äktenskapet skulle vara så biologiskt anpassat. Om något så är det ju uppenbart en samhällelig konstruktion för att hindra samhällets invånare att leva ut sina biologiska/köttsliga lustar.

Deras fokus på barnen (won't somebody please think of the children) känns också högst tveksamt då det spontant inte känns som att barn i gemen skulle tycka att det skulle vara särskilt kul att förstå att anledningen till att de blev till inte var att deras föräldrar längtade efter dem, utan för att "äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion" och "det faktum att äktenskapet syftar till att säkerställa att livet förs vidare till nya generationer".

Och ska man säkra barnen från mobbning (alla vet ju hur elaka barn kan vara) och ge dem en "harmonisk uppväxt" så vet jag att feta, spinkiga, långa, korta, fräkniga, skelögda, rödhåriga, handikappade, gamla, dialekttalande och skäggiga föräldrar med flera står lågt i kurs, så i konsekvensens namn bör även de bannlysas från relationer. När jag gick i skolan hade dessutom barn till partipolitiskt aktiva det jobbigt, så förbjud även dem att skaffa barn.

När upphör för övrigt äktenskapets barnalstringsfunktion? Om ett par är nöjda med antalet barn eller om någon av de inblandade av en eller annan anledning inte kan genomföra samlag alternativt når en ålder där man helt enkelt som ett biologiskt faktum inte kan skaffa fler barn - bör äktenskapet då upplösas?

Nå, sparkar på dem som ligger åsido så anser jag att kyrkan skapade hela fenomenet äktenskap, och därför har helt fritt fram att göra vad de vill med det. Jag kan inte begripa att någon i dagens samhälle vill delta i en ritual där man inför Allsmäktige Gud tillkännager sin eviga kärlek och där bruden klädd i oskuldens färg överlåts från pappans omsorg till makens, men möjligheten till det ska naturligtvis finnas.

Så länge lagen funkar på samma sätt för ickeäktenskapliga relationer som för äktenskapliga diton så får kyrkan gärna behålla sin sanslöst mossiga ritual precis som de vill ha den och på sina lika sanslöst mossiga och ickehumana grunder vända medmänniskor ryggen. Jag hoppas dock att såpass många fritt tänkande människor lämnar kyrkan att den blir den randföreteelse i samhället som den förtjänar att vara.

Debattartikeln visar även med all önskvärd tydlighet att det sannerligen inte var bättre förr.

Kennerfalk polisanmäld

Mathias Sundin har polisanmält Peter Kennerfalk för inläggen om Zaremba (skärmdump på ursprungsinlägget här), och SvD och DN publicerar TT:s pressmeddelande om det; Expressen skrev om det här och Folkbladet skriver om det här, här och här.

Polisanmälan känns som ett tråkigt sätt att sätta åt Kennerfalk, men debatten om tonläget i debatterna kring Vaxholm och fackarbete i stort är definitivt värd att lyfta. Marita Ulvskog säger: "Vi tar bestämd (sic!) avstånd från sådana här uttalanden. Vi kan inte se att det finns några som helst ursäkter för att uttrycka sig på det här sättet", och det ska sannerligen bli intressant att se om Kennerfalk sitter kvar på sin post, vad som blir socialdemokraternas officiella respons på detta och om Aftonbladet kommer skriva något om det.

Och var Kennerfalks blogg (där han tidigare bland annat antytt att Maud Olofsson brukar kokain och skrivit om Bonnier på ett sätt sällan sett utanför patriotkretsar) välläst redan dagarna innan detta så antar jag att det är noll och intet mot hur det ska vara idag (uppdatering: klockan 15:00 står hans besöksräknare på 6163 besökare, ska bli intressant att se vad den visar ikväll).